Cape Style Bobotie

Malzemeler (8kişilik)
1 kg dana kıyma
½ soğan dopğranmış
25 ml ayçiçek yağı
10 ml tereyağ
25 gr köri tozu
10 gr tuz
25 gr şeftali yada kayısı çeşnsi
15 gr kayısı marmeladı
15 ml Worcestershire sosu
5 gr zerdeçal
25ml malt sirke
1 avuç kuru üzüm
3 yumurta
375ml süt
1 dilim kabuksuz ekmek
1 tutam tuz
Defne yaprağı
Birkaç portakal
Süzme yoğurt (garniture yetecek kadar)
Limon şekerlemesi (garniture yetecek kadar)
Hazırlanışı
Ekmeği süte yatırın ve beklemeye alın. Tereyağı ve sıvıyağı bir arada bir tavada ısıtıp soğanları kavurun. Soğanlar yumuşadığında köri tozunu, tuzu, şeftali çeşnisini, worchestershire sosunu, marmeladı, zerdeçalın bir kısmını ve sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Islattığınız ekmeği süzün ve sütü saklayın. Ekmeği, üzümü ve eti tavaya ekleyin. Et pembeliğini kaybedinceye kadar orta ateşte pişirin. Ateşten aldığınız tencereye 1 çok iyi çırpılmış yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp önceden yağlanmış fırın kabına yayın. Kalan 2 yumurtayı çırpın ve ayırdığınız süte karıştırın, zerdeçalın kalanını ve tuzu ekleyin. Tepsideki et karışımına ilave edin. Üzerine defneyaprağı koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Porsiyonladığınız eti beyaz veya sarı pirinç pilavı ve naneli yoğurt eşliğinde servis edin.