Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Cape Style Bobotie

Cape Style Bobotie

Malzemeler (8kişilik)                                                                         

1 kg dana kıyma

½ soğan dopğranmış

25 ml ayçiçek yağı

10 ml tereyağ

25 gr köri tozu

10 gr tuz

25 gr şeftali yada kayısı çeşnsi

15 gr kayısı marmeladı

15 ml Worcestershire sosu

5 gr zerdeçal

25ml malt sirke

1 avuç kuru üzüm

3 yumurta

375ml süt

1 dilim kabuksuz ekmek

1 tutam tuz

Defne yaprağı

Birkaç portakal

Süzme yoğurt (garniture yetecek kadar)

Limon şekerlemesi (garniture yetecek kadar)

 

Hazırlanışı

Ekmeği süte yatırın ve beklemeye alın. Tereyağı ve sıvıyağı bir arada bir tavada ısıtıp soğanları kavurun. Soğanlar yumuşadığında köri tozunu, tuzu, şeftali çeşnisini, worchestershire sosunu, marmeladı, zerdeçalın bir kısmını ve sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Islattığınız ekmeği süzün ve sütü saklayın. Ekmeği, üzümü ve eti tavaya ekleyin. Et pembeliğini kaybedinceye kadar orta ateşte pişirin. Ateşten aldığınız tencereye 1 çok iyi çırpılmış yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp önceden yağlanmış fırın kabına yayın. Kalan 2 yumurtayı çırpın ve ayırdığınız süte karıştırın, zerdeçalın kalanını ve tuzu ekleyin. Tepsideki et karışımına ilave edin. Üzerine defneyaprağı koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Porsiyonladığınız eti beyaz veya sarı pirinç pilavı ve naneli yoğurt eşliğinde servis edin.