Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Datça Geleneksel Tatlar

Datça Geleneksel Tatlar

Lezzet üçlüsü

Badem,

Balık,

Zeytinyağı

Datça’ya gidenler, dünyanın en iyi bademi ile yapılan badem tatlısının tadına doyamayacaklar.

Datça’nın, deniz ürünleri ağırlıklı mutfağında, Akdeniz ve Ege'nin başta çipura, levrek ve barbun olmak üzere tüm balık çeşitlerinin en leziz örnekleri yöreye özgü bir ustalıkla sunuluyor.

Datça'ya gittiğinizde köyleri mutlaka ziyaret edin ve köy böreğini deneyin. Tadına doyamayacaksınız. Datça bademi dünyanın en iyi bademi olarak kabul edilir. İçine badem konularak yapılan özel tatlısı ise çok meşhur. Datça'ya yolunuz düştüğünde denemeden geçmeyin. Yörede yetişen zeytinler ve zeytinyağları da yüksek kalitede. Ayrıca Datça'da, "karavilla" olarak bilinen salyangozlardan yapılan yemeğin şifa getirdiğine inanılıyor. Salyangoz yemeği, daha çok salyangoz mevsiminde (Mart ayı) yapılıyor. İnanışa göre, bu yemeği yiyen bir insan basur hastalığına yakalanmıyor, yakalanmış olanlar da iyileşiyor.

Datça'da İskele Caddesi’nde ve Liman'da bir çok restoran, cafe ve büfe bulunyor. Datça genelinde restoranların fiyatları oldukça hesaplı.