Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Didim, Hem et yemekleri hemde zeytinyağlı yemekleri ünlü...

Didim, Hem et yemekleri hemde zeytinyağlı yemekleri ünlü...

Hem et yemekleri hemde zeytinyağlı yemekleri ünlü olan Didim, özellikle zeytin ve zeytinyağı üretiminin yapıldığı ve tüketildiği bir yöre. Bu durum yöresel yemeklere de yansımış durumda. Yöre mutfağı, zeytinyağlı yemekleri, incir, üzüm ve bunlardan yapılan şaraplar, narenciye ürünleri, turunç reçeli ve çipura, kefal, mercan ve barbunya gibi zengin balık çeşitleri ile Türkiye’nin çeşidi bol ve lezzetli mutfakları arasında yer alıyor.


Yörenin kendine özgü yemeklerinden bazıları; çorbalardan tarhana çorbası, kulak çorbası; yemeklerden acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı,ciğer sote, imambayıldı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama (sıkma), paşa böreği, cilav(ayran böreği); salatalardan patlıcan-biber teretoru (turşusu), börülce teretoru, turp otu salatası, semizotu salatası, çingene pilavı; tatlılardan ise irmik helvası, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, lokma, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği sayılabilir