Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Eskişehir'in çok kültürlü mutfağı

 

Kafkas, Kırım, Tatar ve Balkan göçmenlerinin mutfaklarının etkileşimi Eskişehir’deki yemek kültürünü oluşturmuş ve inanılmaz derecede zengin kılmış. “Çiğbörek” en çok sevilen yiyeceklerden. Bunun yanı sıra “Üyken Börek”, “Kaşık Börek”, “Katlama Böreği”, “Kavurma Börek” ve “Yufkalı Büryan” da yörenin spesiyalitelerinden. Haşhaş birçok yiyecekte kullanılıyor. Çorbalar da oldukça çeşitli. Sütlü Ovmaç, Toyga, Düğü Köftesi Bıt-bıtı ve Bamya çorbaları en çok tercih edilenler. Diğer özel tatlardan biri de bir tür lahana dolması olan Keleme Dolması. Tutmaç, Harşıl, Mercimekli Mantı, Nuga Helvası, özel Tahin Helvası denemeniz gereken diğer geleneksel yiyecekler.