Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Halil Lahmacun

Halil Lahmacun

Bundan tam 34 yıl önce asıl mesleği terzilik olan Halil Dörtok tarafından açılmış Halil Lahmacun ve kısa zaman içinde çıtır çıtır, az yağlı lahmacununun lezzetiyle nam salmış. Neden terzilik yapmadığına gelince; Türkiye'de hazır giyim sektörü gelişince terzilerin pabucu da dama atılmış. Böyle olunca Halil Dörtok da Urfalı olmanın avantajıyla en iyi bildiği işi yapmaya karar vermiş. Halil Lahmacun, sabah 08:00'da açılıyor ancak servis 11:30'da başlıyor. Arada geçen bu zaman diliminde kasaptan et, manavdan sebzeler geliyor. Ve fırın bir saat önceden yakılıyor ki gerekli ısıyı versin. İşin yoğunluğuna göre satılan lahmacun sayısı da değişiyor. Halil Lahmacun kapılarını 21:30'da kapatıyor.

Halil Lahmacun'da lahmacunun dışında bir de peynirli pide yapılıyor. Başka da çeşit yok. Açık ayran ve limonatanın yanında çeşitli soğuk içecekler de sunuluyor. Burada lahmacun ya da pide yerken eliniz yağa bulanmıyor; lahmacun kendini salarak hamura dönüşmüyor. Bunun en önemli sırrı tam 28 yıldır ustasının aynı olması. Kullanılan malzemelerin iyi ve taze olması da peşinden geliyor. Hamuru baklava unuyla hazırlanan lahmacunda çok az soğan, çok az maydanoz ve domates kullanılıyor. Peynirli pidede ise beyaz peynir, maydanoz ve yumurta karışımı var. Burada lahmacunun yanında salata ve limon da servis edilmiyor. Çünkü amaç lahmacunun gerçek tadını almanız.

 

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşlibahçe Sokak, No 26, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0 216 337 01 23