Kılıç Balığı Carpaccio
Kılıç balığı Carpaccio
Malzemeler:
150gr Kılıç balığı Filetosu
15gr Aragula Salatası
Sızma Zeytinyağı
Tane Çekilmiş Kara Biber
Deniz Tuzu
Yeşil Limon Suyu
Yapılışı:
Takoz halindeki kılıç balığı, temizlenerek orta bölümdeki fileto kısmı çıkarılır. Folyo içersinde dolapta soğutulur.En az 2 saat bekletilen Kılıç Balığı Fileto 6 parçaya kesilip folyo içersinde et döveceği ile dövülerek inceltilir. (Kılıç balıkları inceltilirken yavaş ve dikkatli olunmalı) İnceltilen kılıç balıkları soğutulmuş servis tabağına dizilerek, değirmende çekilmiş taze biber, kaliteli zeytinyağı, yeşil limon suyu ve deniz tuzu ile lezzetlendirildikten sonra, üzerine soslanmış aragula konularak servis edilir.