Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Ogün Restaurant

Ogün Restaurant

Asıl mesleği olan ayakkabı stilistliği ve mağazacılığından sıkılıp hobisi olan mutfak işine girmeye karar veren Ohannes Nergizyan tarafından 1988 açılmış Ogün Restaurant. Hobi derken Ohannes Bey'in Kumkapı'lı olduğunu ve hayatı boyunca denizle beraber yaşadığını da belirtmek gerek... Bugün oğlu Garo Nergizyan tarafından işletilen mekan, bölgenin en ünlü balık restoranlarının başında geliyor. Mekanın başarısı ise ilk günden beri değişmeyen personeli; yani yıllardır misafirlere sunulanların aynı tatta olması. Restoranda mezelerin büyük çoğunluğu deniz ürünlerinden oluşuyor. Lakerda, çiroz, füme palamut, balık yumurtası, tuzda sardalya gibi mezeler bizzat Garo Nergizyan tarafından hazırlanıyor. Mevsim balıkları İstanbul balık hali haricinde Sarıyer'den Kumbağ limanına kadar tüm limanlardan özel olarak alınıyor. İki katlı mekanda 200 kişiyi ağırlayabilen restoran, yazın sokakta sarmaşıklar ve defne ağaçları altında misafirlerine hizmet veriyor. Mekanın en büyük özelliklerinden biri de müşterilerinin birçoğunun birbirlerini tanıması. Hemen hemen herkesin birbiriyle selamlaştığı bu sıcak ortamın müşterileri İstanbul'un her semtinden ve özellikle Yeşilköy çevresinden.

www.ogunrestaurant.com

İletişim: 0212 573 41 33

Adres: Kalemkar Sok. No: 3 Yeşilköy / İstanbul