Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Pruva Swiss Grill Restaurant

Pruva Swiss Grill Restaurant

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn içerisinde yer alan Pruva Swiss Grill Restaurant sadece otel misafirlerine değil, dışarıya da hizmet veriyor. İki adet terası bulunan restoran, açık mutfak özelliğine sahip. Gurme restoran statüsünde hizmet vermeyi amaçlayan restoran, geçtiğimiz günlerde İsviçre’den gelen Michelin yıldızlı şefleri de ağırlamış. Mutfağın başında ise Executive Chef Ceyhan Aşçıoğlu bulunuyor. Bundan 25 yıl önce mutfağa adım atan Aşçıoğlu, Bolulu ve öncesinde birçok 5 yıldızlı otelin restoranında çalışmış. Mutfağa sadece doğal ürünlerin alındığına değinen Aşçıoğlu, “Kurumum yemek ve gastronomiye çok önem veriyor. Bizde burada, bu çevredeki en güzel yemekleri yapacak kapasiteye sahibiz. Bu çizgi üzerinde devam ediyoruz” diyor.  A La Carte hizmet veren restoranın mönüsünde İsveç ve Türk Mutfağı’nın özel lezzetlerini görmek mümkün. Üç ayda bir mönü değişikliği yaptıklarını belirten Aşçıoğlu, müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını belirtiyor. Öte yandan, üst katlarda bulunan 50 kişi kapasiteli restoranda özel sunumlar yapılıyor. Her şeyin taze olmasına dikkat edilen restoranda, bazı taze baharatlar saksılarda büyütülerek yemeklerin üzerinde kullanılıyor.

 

Restoran steak ve pizza konusunda iddialı

Aşçıoğlu, organik dry aged yaptıklarını ifade ederek, “Bizim özel dolaplarımız var bu iş için. Eti dinlenme sürelerine göre dört ve üç haftalık diye ayırıyoruz. Etlerimizi taş fırında pişiriyoruz. Rib eye steak, sirlion steak ve dana pirzola denenmesi gereken lezzetler arasında. Ayrıca T bone steak, bonfile ve kuzu sırtı da yapıyoruz” açıklamasında bulunuyor. Özel bir taş fırını bulunan restoranda iddialı pizzalar yapılıyor. Bahçe restoranlarında promosyon mönüleri yaptıklarına değinen Aşçıoğlu, her ay çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini ifade ediyor. Hazır sos ve çeşnilere mutfakta yer verilmeyen Pruva Swiss Grill Restaurant’ta İsviçre’nin geleneksel lezzetlerinden Zürih usulü dana eti, röşti patates gibi lezzetler de mevcut. Mekan balık konusunda da iddialı. Sedir ağacında somon balığını taş fırında pişirdiklerini ifade eden Aşçıoğlu, sedir ağacının mistik kokusunun somon da güzel bir tat bıraktığını ifade ediyor. Tatlı ve içecek mönüsüyle de denenmesi gereken lezzetler sunan restoranda, İsviçre tepesi adı verilen krema, dondurma ve yaban mersiniyle hazırlanan tatlı konuklar tarafından çok seviliyor. 100’ün üzerinde şarap çeşidinden oluşan bir kava sahip olan otel, Lobby Lounge&Bar’da serinletici içecekler ve leziz atıştırmalıklar sunuyor.  

 

 

www.moevenpick-hotels.com/istanbul-golden-horn

Adres: Silahtarağa Caddesi, No. 87 | 34050  Eyüp- Istanbul 

İletişim: 0 212 600 1 600