Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Tatlı Patates Mantı

Tatlı Patates Mantı

The Galliard’ın Executive Chef ‘i Turgut Ay’ın tarifi

Malzemeler 

Tatlı patates 500 gr
Çam fıstığı 20 gr 
Zeytin yağı  50 gr 
Kereviz sapı 1 dal 
Sarımsak  3 diş 
Kırmızı soğan  1 adet 
Mascarpone peyniri 2 yemek kaşığı
Ricottopeyniri  1 yemek kaşığı
Körpe ıspanak  100 gr 
Türüf mantarı 10 gr
Rezene 1 çay kaşığı
Kırmızı pancar  100 gr 
Anason 2 adet 
Kakule  10 adet 
Dereotu 2 dal 
Fesleğen 4 yaprak 

 

Yapılışı 

Kırmızı pancar rezene, kakule, anason, zeytinyağı , tuz ve tane karabiberler eşliğinde 170 dereceli fırında 40 dakika pişirilir, soğumaya bırakılır, soyulur ve yuvarlak ince dilimler halinde kesilir. Tatlı patatesler, olabildiğince ince kesilir, çok az haşlanır ve buzlu suya alınır. Ayrı bir tavada küp doğranmış tatlı patatesler sarımsak, soğan, kereviz sapı ve çamfıstığı eşliğinde sotelenir, türüf mantarı rendesi ilave edilir. Sonra körpe ıspanaklar ilave edilerek, pişirme işlemi sonlandırılır. Kenara alınır ve ılık bir hal alana kadar soğutulur ve içerisine mascarpone ve ricotto peyniri karıştırılır. Ardından dereotu ve fesleğen ince ince doğranır ve içerisine ilave edilir. Haşlanmış olan tatlı patateslerin içerisine konularak mantı şeklini vererek kapatılır, her mantının altına yuvarlak bir pancar dilimi gelecek şekilde servis edilir.