Tatlı Patates Mantı
The Galliard’ın Executive Chef ‘i Turgut Ay’ın tarifi
Malzemeler
Tatlı patates 500 gr
Çam fıstığı 20 gr
Zeytin yağı 50 gr
Kereviz sapı 1 dal
Sarımsak 3 diş
Kırmızı soğan 1 adet
Mascarpone peyniri 2 yemek kaşığı
Ricottopeyniri 1 yemek kaşığı
Körpe ıspanak 100 gr
Türüf mantarı 10 gr
Rezene 1 çay kaşığı
Kırmızı pancar 100 gr
Anason 2 adet
Kakule 10 adet
Dereotu 2 dal
Fesleğen 4 yaprak
Yapılışı
Kırmızı pancar rezene, kakule, anason, zeytinyağı , tuz ve tane karabiberler eşliğinde 170 dereceli fırında 40 dakika pişirilir, soğumaya bırakılır, soyulur ve yuvarlak ince dilimler halinde kesilir. Tatlı patatesler, olabildiğince ince kesilir, çok az haşlanır ve buzlu suya alınır. Ayrı bir tavada küp doğranmış tatlı patatesler sarımsak, soğan, kereviz sapı ve çamfıstığı eşliğinde sotelenir, türüf mantarı rendesi ilave edilir. Sonra körpe ıspanaklar ilave edilerek, pişirme işlemi sonlandırılır. Kenara alınır ve ılık bir hal alana kadar soğutulur ve içerisine mascarpone ve ricotto peyniri karıştırılır. Ardından dereotu ve fesleğen ince ince doğranır ve içerisine ilave edilir. Haşlanmış olan tatlı patateslerin içerisine konularak mantı şeklini vererek kapatılır, her mantının altına yuvarlak bir pancar dilimi gelecek şekilde servis edilir.