Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Yöresel Tatlar, Adana

Yöresel Tatlar, Adana

Adana yöresinin zengin bir mutfağı var. Yemeklerin başlıca malzemeleri un, bulgur, et, sebze, çeşitli baharatlar, süt, yoğurt, peynir ve çökelek.Yörenin kendine has ünlü yemeği "Adana Kebabı". Yanında bol yeşillik ve soğanla yenir. Şalgam suyu ve ayran içilir. Diğer ünlü yemekleri cratlak kebabı, içli köfte, çiğ köfte, analı kızlı, humus, bartefit, sıkma, şırdan, mumbar, etli köbe, dul avrat çorbası, yüksük çorbası.


Adana'ya gidipte kebap yemeden dönülmez. Adana’da çok sayıda kebapçı var. Bunlar içinde en ünlülerinden biri Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki ''Yüzevler Kebap Salonu''. Eğer kebap tercihlerinizden biri değilse başka seçenekler de mevcut. Adana'nın sahili Yumurtalıktan ismi ''Gel de Gör'' restoranda yöre balıkları çipura, levrek, lüferi afiyetle yiyebilirsiniz. Özel nar ekşisi, Bici adı verilen serinletici nişastalı muhallebi ki üzerine buz rendelenip kar yapılıyor. Pudra şekeri renkli şerbet ve gülsuyu dökülüp yeniliyor. Ayrıca tabii ki Adana’ya kadar gitmişken yörenin en ünlü içeceklerinden şalgam suyunun tadına bakmayı unutmayın.