Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

Yöresel Tatlar, İstanbul

Yöresel Tatlar, İstanbul

İstanbul; Kore’den Meksika’ya, İtalya’dan Tayland’a kadar farklı ülkelerin mutfaklarının tadılabileceği bir dünya kentidir.  Yeme-içme alternatifleri her köşede rastlanan kebapçılardan dünyaca ünlü seçkin restoranlara kadar uzanır. Şehir bir yandan Türk mutfağının mirasını üstlenirken, diğer yandan da dünya mutfaklarındaki her tür arayış ve yeniliği yakından izlemektedir.

İstanbul’un en şık ve seçkin restoranları Boğaz’da, Beyoğlu’nda, Nişantaşı, Teşvikiye, Etiler ve Levent’te toplanmıştır. İstanbul’daki bütün beş yıldızlı otellerin uzmanlaşmış ve yüksek kalitedeki restoranları da değişik mutfaklardan örnekler sunar.

İstanbul’a özgü en tipik restoranlar meyhanelerdir. Osmanlı mutfağının zengin meze çeşitleriyle Türk rakısı ve Türk usülü canlı müziğin biraraya geldiği meyhaneler, İstanbul’un en özgün eğlencesini sunar.

Balık, İstanbul’un vazgeçilmezlerinden biridir. Şehrin dört bir yanına dağılan balık lokantalarının en meşhurları Boğaz kıyılarında sıralanır.